Statiunea Mamaia

Vacanta la mare la Constanta, o traditie si moda, o sarbatoare a fiecarei veri

MAMAIA este cea mai mare si cea mai cunoscuta statiune a litoralului romanesc.

Situata in nordul litoralului, statiunea este in imediata apropiere a municipiului Constanta si desparte lacul Siutghiol de Marea Neagra.

Destinatie preferata a turistilor pe timp de vara, Mamaia a fost supusa in ultimii ani unui amplu proces de modernizare.

Palmieri, fantani arteziene spectaculoase, evenimente mondene si spectacole de senzatie, restaurante si cluburi luxoase, terase si gradini linistite, zone de promenada, parc acvatic, telegondola si centre de agrement, toate aceste facilitati fac din Mamaia o statiune a bunului-gust, distractiei si relaxarii.

Obiectivele turistice sunt numeroase si interesante:

  • Biserica Armeneasca din Constanta situata pe tarmul marii, in apropierea Bisericii Grecesti
  • Zona istorica a orasului, cu micuta Biserica Greceasca Metamorphosis si Geamia Hunchiar aflata foarte aproape de Muzeul de Arta Populara
  • Celebrul Cazinou din Constanta, ce povesteste o istorie de peste 130 de ani
  • Delfinariul, Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatia din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii
  • Farul Genovez aflat pe faleza orasului, intre Cazino si cladirea ce gazduieste Comandamentul Marinei
  • Moscheea Carol I din Piata Ovidiu, unul dintre cele mai frumoase edificii musulmane din tara

De ce mergem la mare la Mamaia, Constanta, in cea mai frumoasa statiune de pe litoralul romanesc? Pentru ca nimic nu poate inlocui aerul romantic sau plimbarile lungi in noptile calde de vara.

2017-07-02T13:21:16+00:00