Insula Skiathos

Dumnezeu a avut un vis….apoi a creat SKIATHOS

Sporadele sunt un grup de insule aflate în nord-vestul Mării Egee și cuprind insulele Skiathos, Skopeles, Alonissos și Skyros. Toate insulele au vegetație bogată și combină armonios albastrul mării cu auriul plajelor și verdele pădurilor.

Skiathos sau “Umbra lui Athos” reprezintă locația exotică pentru o vacanță perfectă pe care cu siguranță veți dori să o repetați. Deținătoare a peste 60 de plaje cu nisip fîn, insula are aproximativ 50 de km pătrați și 12 km de la un capăt la altul.

 Sporadele sunt un grup de insule aflate în nord-vestul Mării Egee și cuprind insulele Skiathos, Skopeles, Alonissos și Skyros. Toate insulele au vegetație bogată și combină armonios albastrul mării cu auriul plajelor și verdele pădurilor.

Skiathos sau “Umbra lui Athos” reprezintă locația exotică pentru o vacanță perfectă pe care cu siguranță veți dori să o repetați. Deținătoare a peste 60 de plaje cu nisip fîn, insula are aproximativ 50 de km pătrați și 12 km de la un capăt la altul.

Insula Mamma Mia!
Insula Skiathos a fost una din gazdele platourilor de filmare pentru binecunoscutul muzical Mamma Mia. Ecranizare a unui celebru muzical, filmul a atras peste 30 de milioane de spectatori în întreaga lume datorită frumoasei povești dar și a muzicii celebrei formații ABBA. Pentru a trăi o vacanță de neuitat ca o adevărată vedetă vă invităm să porniți din portul Skiathos într-o croazieră tematică “pe urmele filmului Mamma Mia” putând astfel să descoperiți insula “Kalokairi”- insulă a cărei denumire este fictivă, restul fiind însă autentic.

Cine a spus că filmele diferă de realitate cu siguranță nu a ajuns să viziteze Insulă Skiathos. Aici orice vacanță pare desprinsă de pe marile ecrane. Marea este atât de cristalină pe cât o puteți vedea în film, nisipul este la fel de fîn și auriu iar frumusețea peisajelor este mult mai impresionantă în realitate. Atât pesonajele cât și actorii care le-au dat viață au fost cuceriți de farmecul insulelelor. Nu degeaba Insula Skiathoos este considerată un veritabil colț de paradis.

Plaje cu nisip fin
În prezent sunt puține locuri în Grecia unde pot fi găsite atât de multe plaje cu nisip fîn. Totodată sunt și mai puține locuri în lume unde veți putea găsi plaje virgine cu aer exotic. Insula Skiathos vine în întâmpinarea iubitorilor de soare cu numeroase plaje special amenajate pentru a vă răsfăța așa cum meritați. Koukounaries, Vromolimnos, Banana, Laria, Ambelakia sunt doar o parte din plajele ce asigură o vacanță perfectă.

Nopți albe
Skiathos este considerată și o insula a distracției în Grecia, totul aici fiind făcut special pentru plăcerea și delectarea turiștilor. Insula are o viață de noapte vibrantă care vă asigură o bună dispoziție mult timp după ce soarele a apus. Fie că sunteți o persoană petrecăreață din fire sau pur și simplu nu vă dați în vânt după viața de noapte gălăgioasă, aici găsiți o multitudine de baruri, cafenele, cluburi dar și cinematografe și teatre în aer liber. Petrecerile vă condimentează viață, iar în Skiathos acestea sunt cu siguranță must have-ul vacanței dvs.

Turismul religios reprezintă o formă de turism ce a prins contur din ce în ce mai mult în zilele noastre. Vacanța dvs relaxantă în Skiathos poate să includă și vizitarea unor lăcașuri sfinte pentru a vă regăsi liniștea interioară.

Panaghia Eikonistria. Construită în secolul al 17-lea, această biserică este considerată cea mai sfântă de pe insulă, întrucât icoala miraculoasă a Maicii Domnului a fost găsită aici.

Biserica Trei Ierarhi. A fost catedrala insulei timp de 150 de ani. În prezent această biserică este patronul spiritual al insulei și este inclusa într-un pelerinaj sacru.

Mănăstirea Panaghia Kechria. Construită în secolul al 18-lea, biserica prezintă multe gravuri în lemn și fresce care acoperă întreaga suprafață.

Mănăstirea Evanghelistria. Poziționată pe vârful celui mai înalt deal din Skiathos, lângă izvoarele Agalianos biserica a fost dedicată Bunavestirii Maicii Domnului.

Pentru a completa ziua puteți face o plimbare de seară în orașul Skiathos. Străduțe înguste, specifice insulelor grecești vă prezintă o frumusețe naturală care cu siguranță vă v-a impresiona.

Scufundări în marele albastru
Descoperiți lumea acvatică a Mării Egee fie că sunteți un scufundător experimentat fie că vă doriți să deveniți unul. Scufundările realizate constant sunt cele care surprind o lume de vis, bogată în culori, floră și faună. Astfel comoara din adâncuri vă oferă senzații incredibile ce trebuiesc trăite cel puțin o dată în viață.

Croazierele de o zi
O vacanță în insula Skiathos nu este completă fără o croazieră de o zi cu vaporul. Considerată “visul de aur al omenirii”, croaziera vă oferă ocazia să vă bucurați de îmbinarea bogației vegetației cu cele peste 60 plaje cu nisip fin ale insulei.
Întinderi parcă nesfârșite de apă, numeroase plaje, porturi pline de comercianți, orașe încărcate de istorie și golfuri paradisiatice vă așteaptă să le admirați de-a lungul croazierei dvs.

Navigație, libertate și relaxare
Relaxați-vă prin navigație, pescuit și înot în apele albastre ale Mării Egee. Dacă doriți să evadați din perimetrul uscatului și să vă aventurați cu cei dragi pe mare, insula Skiathos vă oferă și acest lucru prin închirierea de ambarcațiuni. Pornind din paradisul turistic Skiathos, numit și “micul Mykonos” vă puteți începe vacanța bucurându-vă de micile golfuri și locuri de ancoraj din zona Golfului Volos, navigând spre frumoasele insule verzi Skopelos, Alonissos, Skantzoura și Pelagos. Cu siguranță întreaga călătorie vă oferă libertate totală și relaxarea infinită la care mult visați.

Jeep Safari
Și dacă pentru o zi am evada în mijlocul naturii pe un traseu de Jeep Safari? Aventurieri, este momentul pentru distracție! Neconformiste dar încântătoare, cele două trasee de Jeep Safari vă oferă ocazia să explorați îndeaproape natura și frumusețile ei precum și trecutul încărcat de istorie al insulei.
Primul traseu, “Traseul Rosu” face înconjurul Insulei Skiathos și durează aproximativ 8 ore. Se desfășoară atât pe drumuri forestiere cât și pe asfalt, oferind posibilitatea de a descoperi peisaje mirifice și plaje fermecătoare, de la bordul mașinii 4×4.
“Traseul Galben” se desfășoară doar pe drumuri asfaltate și se poate efectua cu orice tip de mașină, durata fiind aproximativ de 4 ore. Acest traseu traversează Insula Skiathos de la Sud la Nord și oferă turștilor peisaje extraordinare, pitorești precum și numeroase obiective turistice.

Echitație
Dacă iubiți natura și animalele și doriți să explorați insula într-un mod amuzant și inedit puteți alege o partidă de călărie care vă permite să descoperiți părți ale insulei pe care altfel nu le-ați putea vedea. Vacanța în Skiathos poate reprezenta pentru începători cât și pentru avansați o ocazie deosebită de a avea contact cu aventura călăritului într-un mediu primitor dar și captivant al insulelor.

Petrece ca un VIP!
Insula Skiathos este locul propice de petrecere a vacanțelor turiștilor VIP. Renumiți actori ai Hollywood-ului, printre care Kurt Russel, Goldie Hown, Richard Gere au făcut din insulă a 2-a lor reședință. Și nu doar Hollywoodul adoră frumusețile insulei ci și celebritățile de pretutindeni. Celebra cântpreaţă Shakira a ales să îşi petreacă vacanţa de vară împreună cu iubitul său celebrul fotbalist spaniol Pique în insulele Skiathos.
Raportându-ne strict la țara noastră cel mai recent exemplu de vedetă ce s-a bucurat de această destinație a fost Daniel Buzdugan, care consideră că a fost una din cele mai bune alegeri, pe care dorește să o repete în acest an. Și dvs puteți avea parte de o vacanță de neuitat în care veți fi tratat ca o vedetă și unde eleganța și rafinamentul serviciilor îmbinate cu oaza exotică și primitoare a insulei vă vor lăsa impresia că vă aflați la porțile raiului.

O nuntă de vis!
Nunta este cel mai important moment din viaţa fiecărui îndrăgostit. Ceremonia visurilor poate deveni realitate, doar pe insula Skiathos! Plaiuri scăldate de soare, frumuseţea mării, precum şi peisajele splendide ale pădurilor de pini sunt ingredientele ideale pentru o nuntă excepţională.
O locaţie romantică, ce îndeplineşte toate cerinţele unei ceremonii ideale o reprezintă Hotelul Atrium, hotel ce îmbină arhitectura modernă cu cea tradiţională ,fiind construit în stilul unui amifteatru, având piscina în centru. Stilul acestuia conferă cadrul ideal în alegerea locaţiei pentru momente de neuitat.

2017-07-13T14:53:23+00:00