Sejur in SICILIA 2017 2017-07-13T08:11:40+00:00

Project Description

Sejur in SICILIA 2017.
Insula Sicilia, un taram scaldat de mare si strajuit de vulcanul Etna.

  • Plecari sejur: 20 Octombrie; 2017

  • Durata calatoriei: 6 zile / 5 nopti

  • Vizitam Catania, Taormina, Vulcanul Etna, Comiso, Caltagirone, Siracusa, Noto, Palermo, Monreale, Giardini Naxos…

  • Cazare: 5 nopti cazare la hotel 4*, cu demipensiune

Cere oferta personalizata!

  • (40-21) 316 52 72

  • (40-21) 316 57 66

  • office@peterexpress.ro

Formular de contact
Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Insula Sicilia, un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte.

Ziua 1 | Bucuresti – Catania – Giardini Naxos
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 16:45 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Blue Air 0B145 cu destinatia Catania. Decolare la ora 18:45 si aterizare in Catania la ora 20:00. Transfer si cazare Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului.

Ziua 2 | Etna si Taormina Perlele Siciliei
Mic dejun. In prima parte a zilei, Vizita la Vulcanul Etna-cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea, cu o activitate constanta de peste 6.000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale sau impreuna cu insotitorul de grup pe Corso Umberto-o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel (transferul cu autocarul este prevazut dupa 4 ore). Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

Ziua 3 | Comiso si Caltagirone
Mic dejun. Dimineata plecare spre Comiso–unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4.000 de ani. Vizita cu ghid local si apoi intalnire cu primarul din Comiso la sediul Primariei pentru o degustare de produse tipice siciliene “arancino & cannolo siciliano”. Excursia continua cu autocarul catre Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, care de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur de oras cu ghidul local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 in partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc-San Francesco di Paola. Atelierele, magazinele si restaurantele aflate in crescendo pe celebra scara va asteapta ! Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

Ziua 4 | Siracusa si Noto
Mic dejun. Optional, excursie la Siracusa si Notto. Azi puteti vizita orasul Siracusa–unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

Ziua 5 | Palermo si Monreale
Mic dejun. Optional, astazi vom face o excursie la Palermo si Monreale. Fondat de fenicieni in Sec VIII i.Hr, care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port–Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Tur de oras Palermo: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Excursia continua cu o vizita la Monreale–situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6.400 mp de mozaic bizantin). Intoarcere la hotel. Seara, cina cu bauturi incluse (½ apa si ¼ vin) in cadrul hotelului. Cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

Ziua 6 | Giardini Naxos – Catania – Bucuresti
Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie. Eliberarea camerelor, iar dupa pauza de pranz, plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer catre aeroport imbarcarea pe zborul Companiei Blue Air 0B146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 20:45 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 23:45. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Hotel Sabbie d’Oro 4* (hotelsabbiedoro.it)

Hotelul Sabbie d’Oro este o proprietate fermecătoare, care oferă servicii prietenoase, vedere minunată la mare şi o aşezare excelentă în faţa celei mai mari plaje din Giardini Naxos.
Este dotat cu mobilier mediteranean, interiorul este decorat în albastru şi alb, camerele includ facilităţi moderne( Wi-Fi şi TV satelit).
Se află la doar 100 de metri de situl arheologic, de muzee şi de centrul localităţii. Hotelul Sabbie d’Oro este în apropiere de portul turistic. Mijloacele de transport public se află la doar 5 minute de mers pe jos de hotel.

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Blue Air
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Cazare 5 nopti cu Demipensiune (mic dejun si cina) in Giardini Naxos la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar
• Bauturi incluse in regimul de Demipensiune: 1/2 sticla apa minerala si 1/4 vin de persoana
• Transport cu autocare locale conform programului
• Excursie la Taormina si Etna
• Excursie la Comiso si Caltagirone cu ghid local
• Degustare de produse tipice siciliene la Primaria din Comiso si intalnire cu Primarul
• Tur de oras Catania

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport, combustibil si bagaj (1 piesa bagaj in cala max 32 kg+1 piesa bagaj mana max 10 kg), 140 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Bilete de intrare la obiective turistice, excursiile optionale
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptiile hotelurilor)
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Adult in camera dubla 399 €
Copil 2-3,99 ani cu 2 adulti in camera 139 €
Copil 4-11,99 ani cu 2 adulti in camera pat suplimentar 350 €
Adult in camera single 524 €