Circuit GRECIA si Sejur RODINI 2017-07-25T09:27:59+00:00

Project Description

Circuit GRECIA si Sejur RODINI 2017

  • Plecari: 19 Septembrie 2017

  • Durata calatoriei: 9 zile / 7 nopti

  • Vizitam Sofia, Sidirokastro, Salonic, Atena, Acropole, Cap Sounion, Insula Aegina, Insula Poros, Insula Hydra, Peloponez, Rodini, Patras, Olympia, Insula Zakynthos, Delfi, Kalambaka, Meteora…

  • Cazare in hoteluri de 3* cu mic dejun sau demipensiune

Cere oferta personalizata!

  • (40-21) 316 52 72

  • (40-21) 316 57 66

  • office@peterexpress.ro

Formular de contact

Ziua 1 | Bucuresti –Sofia – Sidirokastro
Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia-unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha si pietonal impreuna cu insotitorul de grup Catedrala Aleksander Nevski. Sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale. Seara sosire in Sidirokastro si cazare Hotel Olympic 3* sau similar.

Ziua 2 | Sidirokastro – Salonic – Atena
Mic dejun. Plecare spre Salonic si tur panoramic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua spre Atena, cu scurt popas la Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Plecare spre antica capitala-Atena-dominata de unul dintre cele mai puternice simboluri arhitecturale ale Epocii de Aur a Greciei–Partheonul. Cazare Hotel Achilion 3* sau similar Atena.

Ziua 3 | Atena – Cap Sounion
Mic dejun. Facem cunostinta cu acesta cosmopolita metropola printr-un tur de oras panoramic si pietonal: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Dupa tur vizita cu ghid local la Acropole (biletul de intrare se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica: vestigiile pastrate aici-ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike-sunt cele mai vestite atractii si, totodata, simboluri ale Greciei. Dupa amiaza, optional excursie la Cap Sounion pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon-Fenomen unic in lume ! Intoarcere la Atena. Cazare Hotel Achilion 3* sau similar Atena.

Ziua 4 | Atena – Croaziera in Insulele Aegina–Poros–Hydra
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional, Croaziera de o zi in Insulele Poros, Aegina, Hydra. Va propunem o frumoasa croaziera in cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din portul Pireus. Prima oprire o vom fac in Poros–insula cu numeroase plantatii de lamai, dar si cu o zona portuara foarte animata. Urmatoarea oprire se va face in insula Hydra–o pitoreasca insulita cu stradute serpuite si inguste in care traficul auto este total interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu blanzii magarusi. Ultimul popas este, insula Aegina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului. Pranzul servit este format din aperitiv, fel principal si desert (bauturile nu sunt incluse) iar pe durata croazierei va puteti bucura si programul artistic prezentat de echipa de animatie a vasului. Cazare Atena, Hotel Achilion 3* sau similar. (In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor AETR).

Ziua 5 | Atena – Peloponez – Rodini
Mic dejun. Azi ne vom bucura de o frumoasa excursie in Peloponez-leaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii Se viziteaza Istmul Corinth, Epidauros, Nafplio si Micene, unde vom vizita cetatea antica si mormantul lui Agamemnon. Excursia continua spre Rodini, o frumoasa statiune de pe malul Marii Mediterane ce ofera o priveliste mirifica asupra Golfului Corint, aflata la 20 de km de binecunoscutul oras Patras–unul din cele mai mari si cosmopolite orase ale Greciei moderne. Cazare si cina Hotel Rodini 3* sau similar.

Ziua 6 | Rodini – Patras si Olympia
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale, plaja sau optional excursie in Patras si Olympia. Patras este cel mai mare oras si principalul port din Peloponez dar si renumit pentru sustinerea dezvoltarii culturii locale si a literaturii urbane primind chiar si distinsa denumire de Capitala Culturala Europeana in 2006. Vizitam Catedrala Sfantul Andrei–un simbol religios veritabil-unde s-au pastrat moastele Sfantului. Acestea se afla intr-o capela micuta, iar in spatele ei se afla ramasitele crucii sale in forma X. Excursia continua catre situl arhelogic Olympia (inclus in patrimoniul UNESCO)–cunoscut ca locul de nastere si de desfasurare al Jocurilor Olimpice antice. Jocurile se desfasurau la fiecare patru ani, vara, în zilele sărbătorilor lui Zeus,iar participarea era exclusiva doar barbatilor de origine greceasca.De asemenea Olympia mai este cunoscuta si pentru statuia imensa a lui Zeus din fildes si aur, opera a maestrului Phidias–una din cele sapte minuni ale lumii antice. Intoarcere in Rodini, cazare si cina Hotel Rodini 3* sau similar.

Ziua 7 | Rodini – Insula Zakynthos
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale, plaja sau optional excursie in Insula Zakynthos. Una din cele mai indragite si frumoase insule ale Marii Ionice, Zakynthos este un adevarat paradis al Greciei. Ne imbarcam pe ferry-boat-ul din portul Killini alunecand usor pe valurile marii, observand la orizont frumoasa insula cu plaje minunate, capitala interesanta dar si casa faimoaselor caretta caretta–cunoscuta si ca testoasa-verde-de-mare. In afara de testoasele caretta caretta, Insula Zakynthos este cunoscuta si pentru una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei, cu faleze spectaculpase si ape de un albastru intens–Plaja Epavei este o oprire populara in cursul tururilor insulare. Ne bucuram de contradictiile insulei: munti cu paduri de pin, campii fertile, numeroase plaje si coaste punctate cu pesteri spectaculoase dar si de arhitectura capitalei si a impresionantelor asezari monastice. Intoarcere in Rodini, cazare si cina Hotel Rodini 3* sau similar.

Ziua 8 | Rodini – Delfi – Kalambaka
Mic dejun. Parasim frumosul Peloponez pe unul din cele mai frumoase si spectaculoase poduri din lume: Podul Rion-Antirrion, este podul cu cea mai lunga punte suspendata din lume (2.252 de metri-record mondial), devansand, astfel, celebrul pod Golden Gate, a carui punte suspendata are o lungime de „numai” 1.966 de metri. Deplasare la Delfi–vizitarea celui mai important Oracol al lumii antice. Ne indreptam catre Kalambaka-un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Cazare Hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

Ziua 9 | Kalambaka – Meteora – Bucuresti
Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi scurt popas la Zindros–principalul atelier de icoane bizantine-unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Plecare spre tara. Sosire la Bucuresti dupa miezul noptii in functie de conditiile de trafic.

Plecari: Bucuresti, Giurgiu
Transferuri gratuite din: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia, Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni, Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti, Sibiu, Rm Valcea, Pitesti.

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar Interra nou
• Cazare 1 noapte cu mic dejun in Sidirokastro la Hotel Olympic 3* sau similar
• Cazare 3 nopti cu mic dejun in Atena la Hotel Achilion 3* sau similar
• Cazare 3 nopti cu Demipensiune (mic dejun si cina) in Rodini la Hotel Rodini 3* sau similar
• Cazare 1 noapte cu mic dejun in Kalambaka la Hotel Kosta Famissi 3* sau similar
• Tur de oras Sofia
• Tur de oras Salonic
• Tur de oras Atena
• Ghid local de Lb Romana pentru vizita la Acropole
• Vizitele si excursiile din program: Delfi, Schitul Sf Paraschiva, Peloponez, Meteora

Nu sunt incluse:
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea Storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale.

 Plecari Circuit-Sejur 19 Sept. 2017
 Adult in camera dubla 330 €
 Al 3-lea adult in camera dubla 310 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 250 €
 Adult in camera single 410 €

Reducere seniori 65+ (varsta peste 65 de ani): 20 €/persoana la tariful de adult in dubla. Nu se aplica daca seniorul este cazat ca a 3-a persona in camera, avand deja reducerea aplicata.

Tarife valabile pentru minim 30 de participanti:

Excursie Cap Souniuon: 25 €/persoana, transport cu autocarul, ghid insotitor.

Croaziera in Insulele Aegina-Poros-Hydra: 95 €/persoana, transfer, croaziera cu pranz inclus, ghid insotitor.

Excursie Patras si Olympia: 30 €/persoana, transport cu autocarul, ghid insotitor.

Excursie Insula Zakynthos: 65 €/persoana, transport autocar, bilet ferry-boat, ghid insotitor.