Calatorie in Uzbekistan

Asia Centrala este una dintre regiunile unde popoarele si culturile sunt dintre cele mai variate iar mixul de traditii si credinte ce s-a perpetuat de-a lungul istoriei locului este unic.

Teritoriul actual al Uzbekistanului s-a aflat in calea celor mai importante rute comerciale, printre care si celebrul “Drum al Matasii”, care lega Europa de China si trecea prin oazele din Kokand, Samarkand sau Bukhara.

In antichitate, poporul uzbek avea legaturi comerciale si culturale cu popoarele din China, India si Iran, din Tarile Arabe si Europa Orientala, din Caucaz pana in Siberia. Astfel poporul uzbek era centrul lumii, iar cultura sa a cunoscut un amestec de influente ce si-au pus amprenta asupra sa.

Capodopere arhitecturale din Uzbekistan, monumente in patrimoniul UNESCO.

Cele mai vechi orase din lume, precum Samarkand, Boukhara, Khiva, Kokand, Shakhrisabz sau Tashkent se afla in Uzbekistan si sunt recunoscute prin capodoperele arhitecturale din Evul Mediu, peste 4.000 de monumente ce fac parte din patrimoniul UNESCO.

La fel ca si cultura, relieful si clima sunt un mix de contraste ce creeaza impreuna un peisaj unic: de la desert si stepa la vai bogate in vegetatie sau munti cu varfuri semete.

Circuit in Uzbekistan cu Peter Express Bucuresti

Ospitalitatea si traditiile, specificul culinar si ritualul ceaiului, portul traditional si capodoperele artizanale sunt de asemenea lucruri fascinante pe care le puteti descoperi alaturi de Agentia de turism Peter Express din Bucuresti.

Despre calatoria noastra in Uzbekistan, experienta inedita din desert, cazarea la yurte si plimbarea pe camilele cazahilor, focul de tabara cu muzica si dans traditional uzbek, gasiti si in articolul Drumul Matasii Uzbekistan – Redivivus dar si in articolele ce vor urma pe blogul PeterExpress.ro.

2017-07-02T12:42:22+00:00